За Discordia

DISCORDIA е най-голямата транспортно-логистична компания в България с над 30 годишна история. Ние сме утвърден лидер на Балканите и в топ 20 на европейския пазар. Предлагаме услуги  в три направления:     международен автомобилен транспорт, включвайки собствена флота от над 1600 камиона и автоспедиторски услуги, покриващи всички точки на Европа; жп спедиция и спедиция по море и въздух, осигуряващи транспорт до всички части на света. Към момента, компанията работи активно с над 70 държави (40 от тях са в Европа), като постоянно разраства своето глобално покритие.

DISCORDIA има офиси в България, Украйна и Румъния , като в компанията работят над 2 400 човека с амбицията тяхната бройка да стане 10 000 до 2030 г. 

Компанията има висока репутация и е спечелила доверието на хиляди партньори и клиенти. В края на 2022г. проведохме международно NPS проучване сред тях за оценка на удовлетвореността им от работата с нас, което показа рекорден резултат за бранша. DISCORDIA получи изключително високо признание и средна оценка от 8,7 при максимум 10 за удовлетвореност. Склоността за препоръка на компанията от нашите клиенти и партньори е 67, което е повече от два пъти над средното ниво за държавите от EMEA региона (по данни от Ipsos CX lens platforms). Сред големите цели и амбиции на DISCORDIA е компанията да се превърне в технологичен лидер в бранша.  Вече работим в тази посока, инвестирайки в интеграцията на дигитални и иновативни софтуерни решения от последно поколение, чрез които оптимизираме различни ключови бизнес процеси в организацията и предоставяме все по-добро клиентско изживяване. 

И не на последно място, ние сме социално-отговорни и еко-ориентирани. През 2022 г. за поредна година бяхме официално отличени за въведената от нас политика на шофиране, която допринася за значително намаляване на вредните емисии.

Управителен съвет

Христо Христов

Основател и Изпълнителен Директор

Галина Христова

Основател и член на Управителен съвет

Калин Петров

Заместник изпълнителен Директор

Димитър Секулов

Директор Международен Автомобилен Транспорт

Христо Апостолов

Директор Автомобилна Спедиция

Александър Атанасов

Директор Морски и Въздушен Транспорт

Олександра Онищук

Директор DISCORDIA Украйна

Димитър Нешовски 

Директор ЖП Спедиция

Димитър Нешовски 

Директор ЖП Спедиция

DISCORDIA през годините

Началото
Discordia е основана във гр. Варна
Първите автомобили
Закупени са първите два нови камиона SKODA на кредит, стартират превози в Източна и Западна Европа.
Вече 20 камиона § спедиторски екип
Авто-паркът нараства до 20 автомобила и е създаден екип от професионалисти, които поставят основите на спедиторския ни бизнес
2 нови офиса
Отваря врати първият офис извън Централата на Discordia в гр.Русе, а след това и в гр. София
Офис в Украйна
Открит е първият ни офис извън България - гр. Киев, Украйна.
Отдел "Железопътни превози"
Създава се отдел за железопътни превози във Варна.
Отдел "Морски и въздушни" превози
В гр. София се открива отдел за морски и въздушни превози
Първите VOLVO камиони
Закупени са първите 5 нови камиона VOLVO.
SRAFAS
Получаваме одобрение от Европейската комисия на проекта SRAFAS (Strategic Restructuring and Financial Advisory Service) от програмата Phare.
Офис в Румъния
Създаваме Discordia Румъния в гр. Клуж-Напока.
Нови вагони § Франчайзинг дейност
Закупени са първите ни 20 броя собствени вагони тип Hbills и стартира франчайзинг дейността ни с 20 автокомпозиции под марката Discordia.
ERP § Dynafleet системи
Внедрява се цялостна ERP система - Microsoft Dynamics NAV с вертикално решение NaviТrans, което е първо за България, както и Discordia e първата българска компания, внедрила Dynafleet - системата за управление на автопарка на Volvo.
Растеж на собствената флота
Преминаване към високо ефективен модел за значителен растеж на собствената флота.
Възходът на Discordia
Изготвяме вътрешнофирмения документ "Възходът на Discordia", включващ нашите ценности и стремежи.
Нови офиси
Отваряме нови офиси във гр.Варна, гр.Клуж и гр.Киев.
Въвеждане на Lean модела
Въвеждаме нов модел за оптимизация на работните ни процеси (Lean).
Нов офис и висок растеж
Discordia с нов офис в гр. София и значителен растеж - флотата от над 1300 собствени камиона; екип от над 2000 служители.
Висока клиентска удовлетвореност
Първото NPS проучване сред клиенти и партньори на Discordia е направено - коефициент 8.7 от 10 е клиентската удовлетвореност и готовността за препоръка е 67 спрямо 30 за ЕМЕА региона.
1992
1992
1995
1996
1997
1998
1999
1999
2000
2008
2008
2008
2012
2013
2018-2019
2020
2022
2022